Zašto baš GONG?

Nauka iz dana u dan napreduje. Ona dokazuje stvari u koje smo do juče instinktivno verovali spoznajući ih ko zna kojim delom svoga nesvesnog. Sve tajne koje se otkrivaju danas znali su i neki davni ljudi koji su živeli nekada. Ko zna šta je uticalo da se tajne zaborave, ali ono što je sigurno je da se sa razvojem čoveka vraćaju u naš fokus.
Zvuk koji se čuje iz prošlosti uvek je GONG!
Ovaj drevni instrument koji potiče još iz Bronzanog doba, oko 5000 godina pre nove ere, prvi je zvuk poznat planeti. Poreklom iz Azije, svoj naziv duguje ostrvu Java u Indoneziji. Veličanstveno okrugao metalni disk svojim oblikom podseća na mistične planete, a svojim zvukom budi vibraciju univerzuma. Vibracija koju stvara je izuzetno jaka i proizvodi se različitim tehnikama. Svaki dodir izaziva različit tonalitet i dužinu trajanja vibracije.
Ono što je interesantno je da zvuk gonga na poseban način ulazi u telo čoveka. Prvo ga obavija, zatim se lagano probija i za tili čas ulazi u unutrašnjost tela. Šireći vibraciju, putuje vodom u telu koja je 72 posto organizma i stiže do svih ćelija ljudskog organizma i umiruje ih. Unutrašnji mir vodi ka opuštenosti organizma. Organizam koji se oslobađa, otpušta bol, strah, bes, a otpuštanjem negativnih emocija, oslobađa i stres, čiji dugotrajan boravak u telu čoveka stvara brojne fizičke probleme.
Zbog toga treba uživati u gongu, dozvoliti zvuku ovog instrumenta iz davnina da okupa sve ćelije čoveka svetlošću i vrati mu slobodu i mir. Čovek ispunjen vibracijom gong kupke kreće u jedan novi svet – svet svetlosti i lepote.
Pridružite nam se na gong kupki!
Pružite svom telu jednonedeljnu kupku i zvukom sperite sve neprijatnosti koje su se poput čička zalepile za vas tokom nedelje. Opustite se i oslobodite svoje telo stega.
Gong kupke će se održavati svake nedelje u 18 časova u Joga centru. Na vreme obezbedite svoje mesto zbog ograničenog broja ljudi. Uplatite tri gong kupke i od Lehosa, kao poklon za vernost i veru, dobijate četvrtu gratis. Zaplovite u svom smeru, ka onom mestu koje ste izgradili sopstvenim mislima i zvukom gonga!

Lehos – lepotom zvuka do sreće