Tretman zvukom

    Lehos Gong – vibracije vitalnosti

KOJI SU DOBROBITI TRETMANA ZVUKOM?
Zvučni tretman deluje na svim nivoima ljudskog bića sa ciljem uspostavljanja ravnoteže tela, uma i duha. Na nesvesnom nivou uz pomoć vibracije oslobađa iz nas naše najdublje strahove, negativne obrasce, traume i osećanja tuge i bola. Na fizičkom nivou, otklanja tenzije i blokade iz tela, podstiče bolje funkcionisanje endokrinog i nervnog sistema, poboljšava imunitet i povećava našu vitalnu životnu energiju.

Zvuk nas najbrže dovodi u stanje mira i opuštenosti. U tom stanju organizam se vraća u svoje izvorno stanje, tj. stanje povezanosti sa svojim sopstvenim bićem, gde je organizam sposoban da sam sebe regeneriše. U tim trenucima, kada se opusti telo i umiri um, jačamo intuiciju i otkrivamo svoju sopstvenu lepotu i autentičnost. To znači da u izazovnim životnim situacijama učimo da prihvatimo i delujemo iz stanja mira, tj. stanja visoke vibracije.

KOME JE NAMENJEN TRETMAN ZVUKOM?
Opuštanju uz relaksirajuće zvuke planetarnih gongova se možete svakodnevno prepustiti bez obzira na uzrast i zdravstveno stanje. Osobe sa očuvanim zdravljem mogu dobiti dodatnu snagu i energiju, probuditi kreativnost i poboljšati kvalitet života. Osobama sa narušenim zdravljem zvučni tretman će doneti olakšanje od problema koje uzrokuje stres,oslobađanje od napetosti, jačanje imuniteta i umanjenje ili nestanak bolova u telu. Delotvorno utiče na održavanje sklada i ravnoteže.

O GONGU
Planetarni gong je jedan od najdelotvornijih instrumenata koje možemo koristiti u tretmanu sa zvukom jer stvara zvuk potpune rezonancije. Zvuk izaziva duboke promene na svim nivoima ljudsog bića. Jedan sat terapije gongom zamenjuje 8 sati spavanja.

1978.godine Hans Cousto, švajcarski matematičar i muzikolog je pronašao šemu prirodne zakonitosti i vezu između periodičnih pojava u prirodi, poput kretanja planeta u orbiti, vremenskih pojava, boja, ritmova i tonova. Svaki planetarni gong je podešen na frekvenciju određene planete Sunčevog sistema. To znači da kada slušamo planetarne gongove, mi slušamo stvarne frekvencije Univerzuma. Planetarni gongovi imaju veliku snagu koja izazivajući zvučne talase rastvara blokade, strahove i bolesti i u isto vreme opušta i umiruje. Zvuk gonga ima efekat da sinhronizuje levu i desnu hemisferu mozga dovodeći iz Beta stanja u kom smo u svakodnevnom životu u Alfa, Beta, Theta i Delta stanje. Na taj način zvučna terapija vraća u harmoniju telo i opušta.

Tibetanske zvučne posude su takođe snažan alat za umirenje i pročišćenje tela. Polaganjem i laganim sviranjem posuda po telu vibracije putuju meridijanima, krvnim sudovima, limfom i hrane svaku ćeliju informacijom zdravlja i ravnoteže. Učinci ove masaže su dubinsko pročišćenje, revitalizacija i poboljšanje protoka energije u delovima tela kojima je to potrebno