Video

Lehos zvućni relax

Lehosselfness program je prvi integrativni pristup Gong zvučne terapije u Srbiji i regionu koji je uveden u državne ustanove. Gerontološki Centar Subotica primenjuje Lehos tretman zvukom kao način opuštanja, regeneracije i povećanja produktivnosti rada za svoje korisnike i zaposlene.

Za sve koji žele da sačuvaju svoj unutrašnji mir i time doprinesu poboljšanju svog imunog sistema i očuvanju zdravlja snimljen je ovaj video kao delić našeg programa. Verujemo da će vam koristiti u svakoj izazovnoj situaciji kao i u situaciji kada jednostavno želite da se umirite i regenerišete.

Uživajte u tehnici disanja, opuštanju tela i zvucima Planetarnih Gongova koji će vas umiriti, probuditi lakoću u telu i dovesti u stanje potpune opuštenosti. Jedino u tom stanju organizam je sposoban da se regeneriše.
Ukoliko osetite da vam prija možete uvesti kao dnevnu ili večernju rutinu.

Čuvajte svoje zdravlje i ostanite kod kuće žele vam
Lehos-lepotom zvuka do sreće i Gerontološki Centar Subotica.

 

Opuštanje uz zvuke gonga u Gerontološkom centru

Gerontološki centar u Subotici prvi je u Srbiji koji svojim korisnicima i zaposlenima organizuje gong terapiju – zvučne tretmane koji uspostavljaju ravnotežu tela, uma i duha. Prva iskustva su pozitivna i ideja je da terapija postane sastavni deo aktivnosti u ovoj ustanovi.

Jedinstvenu priliku da se uz zvuke i vibracije planetarnih gognova opuste odnedavno imaju stanari Doma „Dudova šuma“. Nisu krili oduševljenje terapijom i preporučuju je svima.

Tretman zvukom namenjen je i zaposlenima u ovoj ustanovi. Socijana radnica Merima Trajković Tikvicki kaže da joj izuzetno prija i da je uspela da otkloni bolove koje je imala.

Gong terapije drži Milica Sivić, jedna od dva sertifikovana gong mastera u Srbiji. Ona objašnjava da je ovo zvučna metoda koja poboljšava kvalitet života i zdravlja i namenjena je svima bez obzira na godine. Ističe da jedan sat terapije zamenjuje osam sati sna.

Terapija je počela pre mesec dan i održava se najmanje jednom nedeljno, a prema rečima direktora Gerontološkog centra, Nenada Ivaniševića, namera je gong terapija postane obavezan vid radno-okupacione terapije u Domu.

Rezultati istraživanja o terapiji gonga biće predstavljeni i na Nacionalnom kongresu u Hrvatskoj.