Uskladite se sa postojanjem!

Na početku smo novih puteva. Svi su oni jednako smisleni i jednako ispravni. Koji je pravi? Pitaćemo se, verovatno, čitavog života. Možda u nekom posebnom trenutku uvidimo da je svaki bio preko potreban kako bismo postali ono što smo danas. Zato je dovoljno prepustiti se. Treba dopustiti trenucima da nas vode i otkrivaju esenciju života.

Kroz život hodajte pošteno prema sebi. Svesni svih boli, ali i svih lekcija koje ste prošli. Posmatrajte ptice i njihov neverovatan let. Sinhronizovanost njihovih pokreta u jatu opovrgava svaku nemoć. Uživajte u rastu biljaka. Da su sposobne za govor, ispričale bi nam štošta. I ovako govore, samo je pitanje jesmo li u stanju da ih čujemo i razumemo. Samo se setite koliko ste puta razumeli nečije osećaje, a da on nije izrekao ni jednu jedinu reč. Koliko samo govore ljudske oči. Uskladite se sa postojanjem. Vežbajte onoliko koliko osetite da je Vaše telo u stanju. Prilagodite vežbe sebi i sopstvenim afinitetima. Jedite onoliko i ono što Vam je potrebno. Pokušajte da oslušnete svoj unutrašnji glas koji Vam jasno govori ko ste i šta želite od života. Slušajte zvuke. Zvuci nisu samo komponovane tvorevine. Zvuci su na svakom koraku. Oni su vibracija koja čeka da joj dopustite da uđe u Vas i podesi Vas na višu frekvenciju. Sve ujedno je snaga našeg razvoja i ona se usklađuje vremenom i spremnošću za istu. Ne požurujte sebe, ne radite pod pritiskom. Može se desiti da neke stvari stignu i uzdrmaju Vas kada za njih još niste. Ne takmičite se ni sa kim. Vi ste Vi i niko ne može da se meri sa Vama. Posebni ste i imate svoju svrhu i postoji Vaše vreme.

Zato uživajte u sadašnjem trenutku… ispijajte polako svoju šoljicu kafe, čaja ili kuvanog vina, udahnite svež planinski ili topao ravničarski vazduh, otvorite srce za sve, ponudite svog prijatelja svim u čemu i sami uživate i smejte se. Zemlja je divno mesto. Stvorena je za razvučene usne i jasan pogled. Ako još uvek niste u stanju to da uradite, ne zamerajte sebi. Za sve dođe pravo vreme, a tada još jače ćete osetiti sve ovozemaljske čari.

Za Vas i Vaše postojanje, za divne momente koji Vam predstoje, za sve nove životne lekcije, verujem u Vas,

Vaš Lehos