Opuštanje uz zvuke gonga u Gerontološkom centru

Gerontološki centar u Subotici prvi je u Srbiji koji svojim korisnicima i zaposlenima organizuje gong terapiju – zvučne tretmane koji uspostavljaju ravnotežu tela, uma i duha. Prva iskustva su pozitivna i ideja je da terapija postane sastavni deo aktivnosti u ovoj ustanovi.

Jedinstvenu priliku da se uz zvuke i vibracije planetarnih gognova opuste odnedavno imaju stanari Doma „Dudova šuma“. Nisu krili oduševljenje terapijom i preporučuju je svima.

Tretman zvukom namenjen je i zaposlenima u ovoj ustanovi. Socijana radnica Merima Trajković Tikvicki kaže da joj izuzetno prija i da je uspela da otkloni bolove koje je imala.

Gong terapije drži Milica Sivić, jedna od dva sertifikovana gong mastera u Srbiji. Ona objašnjava da je ovo zvučna metoda koja poboljšava kvalitet života i zdravlja i namenjena je svima bez obzira na godine. Ističe da jedan sat terapije zamenjuje osam sati sna.

Terapija je počela pre mesec dan i održava se najmanje jednom nedeljno, a prema rečima direktora Gerontološkog centra, Nenada Ivaniševića, namera je gong terapija postane obavezan vid radno-okupacione terapije u Domu.

Rezultati istraživanja o terapiji gonga biće predstavljeni i na Nacionalnom kongresu u Hrvatskoj.